اهلا وسهلا بك فى بوابة الثانوية العامة ... سجل الان

العودة   بوابة الثانوية العامة المصرية > القسم الإدارى > أرشيف المنتدي

أرشيف المنتدي هنا نقل الموضوعات المكررة والروابط التى لا تعمل

 
 
أدوات الموضوع ابحث في الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 13-01-2009, 02:39 PM
الصورة الرمزية هانى الشرقاوى
هانى الشرقاوى هانى الشرقاوى غير متواجد حالياً
طالب جامعى
 
تاريخ التسجيل: Jun 2008
المشاركات: 4,883
معدل تقييم المستوى: 21
هانى الشرقاوى is on a distinguished road
افتراضي Bushova posljednja konferencija za novinare: Mnoge kritike nisu na mjestu

12-01-2009

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George W. Bush danas je u Bijeloj kući održao, najvjerojatnije, posljednju konferenciju za novinare prije odlaska iz Ovalnog ureda u slijeći utorak, 20 januara. Tokom tog susreta sa novinarima koji je obuhvatio vrlo širok spektar pitanja, gospodin Bush je branio mnoge od odluka koje je kao predsjednik donio tokom dva mandata, te odbacio kritike ekonomske i vanjske politike koju je vodio. Takođe je istakao da se ne slaže sa procjenama da je američki moralni ugled u svijetu narušen tokom osam godina njegovog mandata, te da nije mogao dozvoliti, da zbog kritika koje su mu upućivanje, da ne uradi ono što je bilo potrebno da na zaštiti SAD. On je još jednom naglasio da je prijetnja od napada na zemlju najhitniji prioritet njegovog nasljednika, te da su Sjeverna Koreja, koju su SAD skinule sa liste terorističkih zemalja, i Iran, svojevremeno označenih dijelovima “osovine zla” i dalje opasne.

George Bush danas u Bijeloj kući
Gospodin Bush je danas rekao da je isticanjevelikog transparenta na koje je pisalo “Misija ostvarena” na američkom nosaču aviona na kojem je u maju 2003. godine rekao, između ostalog, da su borbene operacije u Iraku okončane bila gerška. To je, po današnjoj njegovoj ocjeni, značilo pogrešnu poruku američkoj javnosti. Da podsjetimo, teške borbe nastavljene su još pune četiri godine. Predsjednik Bush je takođe rekao da je bio razočaran otkrićem zlostavljanja u zatvoru Abu Ghraib, kao i činjenicom da oružje za masovno uništavanje i razaranje nije pronađeno u Iraku.

Odlazeći američki predsjednik iz Bijele kuće odlazi sa vrlo niskim procentom onih koji smatraju da je dobro obavljao funkciju predsjednika u proteklih osam godina, ostavljajući zemlju u ratu i grčevitoj ekonomskoj situaciji.
__________________
يا رب
  #2  
قديم 13-01-2009, 03:56 PM
الصورة الرمزية eng/yasmeen
eng/yasmeen eng/yasmeen غير متواجد حالياً
طالب جامعى(كليةالهندسة)
 
تاريخ التسجيل: May 2008
المشاركات: 257
معدل تقييم المستوى: 17
eng/yasmeen is on a distinguished road
افتراضي

يعنى لو ممكن تنزل الترجمة يبقى احسن
عشان هاقعد ساعة اترجم التكست
__________________
لا اله الا الله .. محمد رسول الله

 

العلامات المرجعية


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا يمكنك اضافة مرفقات
لا يمكنك تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


جميع الأوقات بتوقيت GMT +2. الساعة الآن 06:20 AM.