
11-06-2014, 04:22 PM
|
عضو جديد
|
|
تاريخ التسجيل: Jul 2009
المشاركات: 13
معدل تقييم المستوى: 0
|
|
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة solty ray
انا بطلب من اي مدرس بقول ان الامتحان سهل
يحلو ويشوف هيجيب في كام
احنا مش حطين املنا اننا نجيب الدرجة النهائية زي ما انتو فاكرين
بس على الاقل درجة او درجتين مش ست او سبع درجات وانا بالنسبة ليا عندي القطعتين كلهم غلط
اعمل ايه دلوقتي ,الانجليزي ضيع كل التعب في كل المواد طول السنة
لان الواحد دلوقتي مش قادر يذاكر
خلاص جالنا احباط
|
رشاد رمضان : توزيع درجات القطعتين علي اسئلة المواقف بعد تصحييح العينة الأولية "للانجليزي"
تصاعدت أزمة امتحان اللغة الإنجليزية،بعدما اشتكى عدد من طلابالثانوية العامة من صعوبة بعض الأسئلة، حيث أصرواعلى لقاء الدكتور محمودأبوالنصر وزير التربية والتعليم، وهو ماحدث بالفعل.
وقال الدكتور رشاد رمضان، مستشار مادة اللغة الإنجليزية، إن الطلابلايعتمدوا على كتاب المدرسة، وأنهم يغيبون بفترات طويلة عن المدرسة،وبالتالي لم يتطروا للشرح داخل الفصل.
وشرح المستشار بالأدلة وفي وجود الوزير، أن الأسئلة من الكتاب المدرسي،وقال إن كل سؤال في صفحة رقم (..)، بينما اعترض الطلاب الحاضرين فيالاجتماع على كلام المستشار، لكنه رد علهيم قائلا: "أنا مش شايف أي صعوبةفي الامتحان".
وبعد اعترضات من الطلاب وأولياء الأمور على كلام المستشار، قال الوزيرإنهسيتم تشكيل لجنة لمراجعة أسئلة الامتحان لتحديد مدي صعوبتها , وتصحيحعينة عشوائية , وفي حال وجود نسبة كبيرة من الطلاب اشتكت من صعوبة اسئلةبعينها سيتم توزيع درجات الامتحان على الاسئلة التي اجاب عنها الطلاب.
وقد اجمع الطلاب علي صعوبة القطعتين واوجد الأخطاء اللغوية وسهولة سؤالالمواقف , و علياثره اقترح مستشار اللغة الأنجليزية بتوزيع درجات القطعتينعلي المواقفلتصبح درجات القطتين من 4 درجات بواقع درجتين لكل قطعة وبالتالي تصبحدرجات المواقف من 8 درجات .
وأكد المستشار أنه لن يتم توزيع الدرجات الا في حالة تصحيح العينات الأولية يوم 12 يونيو الجاري
|